TIEDOTE: Turvallista asiointia Autokeskuksessa (Covid-19) Turvallista asiointia Autokeskuksessa Lue lisää

Autokeskus Oy aloittaa Kia-jälleenmyynnin Helsingissä

13.9.2019

Kia vahvistaa jälleenmyyjäverkostoaan Suomessa, kun maahantuoja Bergé Auto Nordics Oy ja Autokeskus Oy ovat sopineet merkin vähittäismyynnin ja huollon aloittamisesta Helsingin Konalassa.

”Kian markkinaosuus kehittyy Suomessa vauhdilla. Sopimus Autokeskuksen kanssa tukee kasvutavoitteitamme pääkaupunkiseudulla, jossa Kialla on paljon potentiaalia erityisesti yritysautomarkkinoilla. Lisäksi Autokeskuksella on Konalassa Helsingin uusin ja modernein autotalo”, sanoo Bergé Auto Nordics Oy:n toimitusjohtaja Miska Tammelin.

Kia on vahvassa kasvussa Suomessa. Kian markkinaosuus nousi elokuussa 7,9 prosenttiin ollen Suomen neljänneksi rekisteröidyin automerkki. Kia on ai­noa merk­ki Suo­men kym­me­nen myy­dyimmän hen­kilöau­to­mer­kin jou­kos­sa, jon­ka kap­pa­lemääräinen myyn­ti on lisäänty­nyt kumulatiivisesti Suo­mes­sa en­simmäisen kahdeksan kuu­kau­den ai­ka­na.

Kia tunnetaan palkitusta muotoilusta, laajasta mallistosta ja ainutlaatuisesta seitsemän vuoden tehdastakuustaan. Merkki satsaa voimakkaasti sähkö- ja hybridiautoihin esittelemällä vuoteen 2025 mennessä yhteensä 15 uutta hybridi- ja sähköautoa. Kian mal­lis­to laa­je­nee syk­syllä en­ti­sestään, kun Kia esit­te­lee Suo­mes­sa näyttävän XCeed-cros­so­ve­rin.

”Kia on Autokeskuksen tuoteperheessä uusi ja tervetullut lisä. Kia laajentaa valikoimaamme useissa tärkeissä segmenteissä kilpailukykyisillä malleilla, jotka puhuttelevat sekä kuluttajia että yritysasiakkaitamme”, sanoo Autokeskuksen toimitusjohtaja Karri Koskinen.

”Olemme vasta kesän alussa muuttaneet uuteen autotaloomme Konalassa. Uusi autotalo on suunniteltu joustavasti, joten pystymme nopealla aikataululla muokkaamaan tiloihin Kia-myymälän. Tarkoituksenamme on aloittaa Kian myynti ja huolto jo syksyn aikana. Toiminnan alettua Kia-asiakkaat pääsevät nauttimaan Autokeskuksen viimeisintä teknologiaa hyödyntävistä huoltokorjaamo- ja vauriokorjaamopalveluista. Palvelutarjontaamme kuuluvat muun muassa huollon nouto- ja palautuspalvelu, 24/7 tuo & nouda palveluautomaatti, rengashotelli, huollon on-line varaus sekä lentohuoltopalvelu”, Koskinen jatkaa.

Autokeskus Konala palvelee osoitteessa: Ristipellontie 5.
 
Lisätietoja
Miska Tammelin, Toimitusjohtaja, Bergé Auto Nordics Oy, Miska.Tammelin (at) bergeautonordics.com, 040 772 6822
 
Lauri Puintila, PR-päällikkö, Kia-maahantuonti, Lauri.Puintila (at) bergeautonordics.com, 040 584 4685
Karri Koskinen, Toimitusjohtaja, Autokeskus Oy, Karri.M.Koskinen (at) autokeskus.fi
 
Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation on vuonna 1944 perustettu eteläkorealainen autonvalmistaja. Kia-autojen vuosittainen tuotanto on noin 3 miljoonaa ajoneuvoa. Kialla on 14 valmistus- ja kokoonpanotehdasta viidessä eri maassa ja myyntiverkosto toimii 190 maassa. Yhtiön vuotuinen liikevaihto on 49 miljardia dollaria. Kialla on maailmanlaajuisesti yli 52 000 työntekijää. Kian markkinaosuus oli Suomessa 5,28 prosenttia vuonna 2018. Kialla on ollut useana vuonna Suomen merkkiuskollisimmat asiakkaat. 
 
Kian maahantuontiyhtiö Suomessa on Bergé Auto Nordics Oy.
 
Autokeskus Oy
Autokeskus Oy on täyden palvelun autokauppaketju, joka työllistää noin 500 autoalan ammattilaista. Yrityksen omistaa suomalainen perheyritys Aro-Yhtymä Oy, joka on yksi maamme merkittävimmistä autoalan toimijoista. Autokeskus myy vuosittain noin 17 000 uutta ja käytettyä autoa.