TIEDOTE: Turvallista asiointia Autokeskuksessa (Covid-19) Turvallista asiointia Autokeskuksessa Lue lisää

EU-rengasmerkintä uudistuu 1.5.2021

EU-rengasmerkintä uusitaan tänä vuonna, mutta miksi?

EU-rengasmerkintä on ollut pakollinen EU:ssa myytävien henkilöautojen, katumaastureiden ja pakettiautojen kesärenkaissa, all season -renkaissa ja nastattomissa talvirenkaissa vuodesta 2012. Kolmen luokituskriteerin, jotka ovat polttoainetaloudellisuus, märkäpito ja vierintämelu, on tarkoitus auttaa kuljettajia tekemään perusteltuja päätöksiä heidän ostaessaan renkaita. Merkintä uusitaan, jotta turvallisempien ja polttoainetaloudellisempien renkaiden valinta on entistä helpompaa.

Mikä muuttuu?

Uusi merkintä sisältää samat kolme luokkaa kuin aiemmin. Märkäpidon ja polttoainetaloudellisuuden luokat on kuitenkin uusittu vastaamaan kotitalouskoneiden merkintöjä. Tyhjä luokka D on poistettu, ja asteikko on A–E. Lisäksi käyttöön tulee uusi tapa merkitä meluluokka kirjaimilla A–C, ja desibelitaso on mainittava samoin kuin aiemmin.

Vaativaan talvikäyttöön (3PMSF) hyväksytyssä renkaassa on lumipitomerkintä, ja renkaassa, joka on läpäissyt kansainvälisen jääpitotestin, on jääpitomerkintä.

Uusi merkintä sisältää QR-koodin, jonka skannaamalla saa lisätietoja renkaasta EPREListä (European Product Registry for Energy Labelling).

Merkinnän käyttö laajennetaan myös kuorma- ja linja-autojen renkaisiin.

Miksi rengasmerkintä uusitaan?

Parempi liikenneturvallisuus: Uusien lumi- ja jääpitomerkintöjen ansiosta kuljettajien on helpompi hankkia renkaat, jotka ovat riittävän turvalliset vaativissa talviolosuhteissa, esimerkiksi Pohjoismaiden talvisilla teillä.

Pienemmät päästöt: Uudistetun merkinnän tarkoituksena on auttaa kuljettajaa valitsemaan polttoainetaloudellisemmat renkaat ja vähentää siten liikenteen päästöjä.

Teksti ja kuva: nokianrenkaat.fi

 

Tutustu rengaspalveluihimme