TIEDOTE: Turvallista asiointia Autokeskuksessa (Covid-19) TIEDOTE: Turvallista asiointia Autokeskuksess Lue lisää

Hyödynnä romutuspalkkio nyt meillä!

Etusi jopa 2500€

Suomessa toteutetaan romutuspalkkiokampanja, joka alkoi 1.12.2020 ja päättyy vuoden 2021 lopussa. Romutuspalkkiokampanjan aikana uuden auton ostaja saa 1 000 tai 2 000 euron romutuspalkkion valtion avustuksena uudesta lain edellytykset täyttävästä henkilöautosta, jos hän vie samalla romutettavaksi omistamansa vanhan liikennekäytössä olevan henkilöauton. Lisäksi autoala tukee romutuspalkkiota omalla 500 euron romutuspalkkiollaan. Etusi on yhteensä siis jopa 2 500 euroa!

Täyssähköauton hankintaan voi yhdistää lisäksi kotitalouksille tarkoitetun täyssähköautojen hankintatuen, jonka suuruus on 2 000 euroa. Täyssähköauton hankintaan voi näin ollen saada yhteensä 4 500 euron romutuspalkkkion.

Romutuspalkkiota haetaan Traficomista. Uuden auton ostaja voi hakea romutuspalkkiota, kun uuden auton tilaussopimus on tehty. Palkkio maksetaan hakijalle, kun uusi auto on rekisteröity. Me Autokeskuksessa voimme hakea tuen puolestasi!

 • Romutuspalkkiota myönnetään 1 000 euroa sellaisen uuden henkilöauton hankintaan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 120 g/km.
 • Uusille täyssähköautoille tai niille autoille, joiden käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli tai kaasu, ei aseteta päästörajaa ja romutuspalkkiota myönnetään 2 000 euroa.
 • Ladattaville sähköhybrideille, joiden hiilidioksidipäästöt ovat enintään 95 g/km, romutuspalkkiota myönnetään 2000 euroa.
 • Lisäksi autoala tukee romutuspalkkiota omalla 500 euron romutuspalkkiollaan.
 • Romutustodistus on päivätty aikavälille 1.12.2020-31.12.2021
 • Romutettavan auton ja tilalle hankitun uuden auton tulee molempien olla henkilöautoja.
 • Romutuspalkkion voi hyödyntää samasta romutettavasta autosta vain kerran ja yhteen uuteen autoon voi käyttää Autokeskuksessa maksimissaan kaksi romutuspalkkiota.
 • Romutettavan auton on pitänyt olla liikennekäytössä ainakin jonkin aikaa romutusvuotta edeltäneen vuoden aikana ja sen on oltava liikennekäytössä romutushetkellä.
 • Romutettavan auton on oltava vähintään 10 vuotta vanha
 • Romutuspalkkio myönnetään yksityishenkilölle tai toiminimelle, joka on omistanut romutettavan auton tai ollut sen haltijana yhtäjaksoisesti ainakin vuoden ajan ennen romutuspäivää.
 • Tarkemmat ohjeet ja lisätietoa romutuspalkkiosta löydät täältä. Lisäksi myyjämme kertovat mielellään asiasta tarkemmin!

Autokeskuksen kattavasta uusien autojen valikoimasta löydät lukuisia vaihtoehtoja, jotka täyttävät romutuspalkkion käyttämisen ehdot. Ole yhteydessä palvelevaan automyyntiimme, niin myyjämme auttavat sinua mielellään sopivan uuden auton löytämisessä sekä romutuspalkkion hakemisessa!

TOIMIPISTEIDEN YHTEYSTIEDOT