TIEDOTE: Turvallista asiointia Autokeskuksessa (Covid-19) Turvallista asiointia Autokeskuksessa Lue lisää

Ilmastointilaitteen huolto

Ilmastointilaite vaatii huolenpitoa ja sen huolto kannattaa suorittaa säännöllisesti 2-3 vuoden välein.

Ilmastointilaite vaatii huolenpitoa

Ilmastoinnin tarkoitus on poistaa kosteutta ja viilentää auton sisätiloja. Oikein toimiva ilmastointilaite lisää matkustus mukavuutta ja ylläpitää kuljettajan vireystilaa.

Ilmastointilaitteen huolto kannattaa suorittaa säännöllisesti 2-3 vuoden välein. Sillä Ilmastointiainetta katoaa järjestelmästä normaalikäytössä vuosittain noin 5-10 % aineen kokonaismäärästä. Tämän seurauksena ilmastointilaitteen kylmäntuottoteho laskee ja järjestelmä joutuu tekemään enemmän työtä. Mikä taas nostattaa polttoaineen kulutusta sekä kuormittaa ilmastointilaitteen osia.

Ilmastointilaitteen huollossa järjestelmän kylmäaine tyhjennetään ja uudelleen täytetään. Samalla lisäämme myös voiteluaineen joka suojaa jäjestelmän osia ja pidentää niiden käyttöikää.

Huollon yhteydessä suoritamme myös ohivuotojen tarkastuksen sekä lisäämme puhdistusaineen millä tuhotaan kennoston bakteerien ja homeitiöiden kasvustot.

Suosittelemme myös sisäilmasuodattimen vaihtoa ilmastointilaitteen huollon yhteydessä.

Auton ilmastointilaitteiden huolto- ja korjaustoiminta on luvanvaraista toimintaa. Vain turvallisuus ja kemikaaliviraston (tukes) rekisterissä olevat toiminnanharjoittajat voivat suorittaa ilmastointilaitteiden huoltoja korjaustoiminta

Ilmastointilaitteen huolto alkaen 65 €

  • Järjestelmän kylmäaineen määrän tarkastus
  • Mahdollisten ohivuotojen tarkastus
  • Kennoston bakteerien ja homeitiöiden tuhoaminen

(lisättävä kylmäaine veloitetaan erikseen)

 

Varaa huolto