Kolarikorjauksen vastuullisuus- ja ympäristöpolitiikka

Noudatamme kolarikorjaamoillamme ISO 9001 -laatuohjelmaa ja ISO 14001 -ympäristöohjelmaa.

Huolehdimme ympäristöstä kaikissa toimipisteissämme

Autokeskuksella on käytössä sertifioitu ympäristöohjelma, jonka mukaisesti huolehdimme kaikkien korjauksessa syntyvien jätteiden hävittämisestä oikealla tavalla luontoa rasittamatta. Seuraamme, arvioimme ja mittaamme jätteiden määriä ja hyötykäyttöastetta sekä energian ja vedenkulutusta. Ympäristömittarit kuuluvat olennaisena osana liiketoimintamme raportointijärjestelmiin.

Vastuullisuudestamme ja toimintamme laadusta tunnustuksena kaikissa autotaloissamme on ISO 9001/14001 -sertifikaatit. Toimintaohjelma sisältää sekä ISO 9001 -laatuohjelman ja ISO 14001 -ympäristöohjelman. Niiden kautta olemme sitoutuneet jatkuvasti parantamaan työn ja palvelun laatua, toimimaan hyvien kauppa- ja korjaamotapojen mukaisesti ja edelleen vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia.

Autokeskus on myös sitoutunut autoalan Green Deal -sopimukseen, lue lisää täältä.

Toimintatapoihimme kuuluvat

  • Yksityiskohtainen jäte- ja kemikaalikartoitus, myös alihankkijoidemme osalta.
  • Jätehuoltosuunnitelma, jonka jatkuvana tavoitteena on kierrätyksen tehostaminen ja sekajätteen vähentäminen.
  • Tarvittaessa uusien palveluiden kehittämisessä tai uusien tuotteiden käyttöönotossa arvioimme ympäristövaikutukset. Jos arvion perusteena todetaan merkittäviä vaikutuksia, määrittelemme ympäristövaikutusten synnyn ja seurauksen, riskiluokan ja riskien hallintakeinot.