Black Friday -jatkot – vuoden pimeimmät tarjoukset! Black Friday -jatkot – katso tarjoukset! Lue lisää

Kolari? Toimi näin

Kun vahinko on tapahtunut, toimi tämän ohjeistuksen mukaisesti.

1. Toimi vahinkopaikalla

Ehkäise lisävahinkojen syntyminen ja varoita tarvittaessa muuta liikennettä. Ohjeita vahingon sattuessa.

Kirjaa ylös toisen osapuolen rekisterinumero, vakuutusyhtiö ja yhteystiedot. Anna vastapuolelle omat tietosi ja tarvittaessa ota kuvia tapahtumapaikasta. Mikäli syyllisyys on epäselvä, kutsu poliisi paikalle varmuuden vuoksi. Jos et ole varma auton liikennekelpoisuudesta, tilaa hinaus lisävahinkojen välttämiseksi. Hinausliikkeen yhteystiedot saat vakuutusyhtiöltä tai Autokeskuksen 24/7 puhelinpalvelusta 0300 30 8166.

 

2. Tee vahinkoilmoitus

Tee vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöösi mahdollisimman pikaisesti auton korjauksen nopeuttamiseksi. Saat vakuutusyhtiöltä vahinkonumeron. Vakuutusyhtiöt selvittävät syyllisyyden sekä vahingon korvattavuuden saatujen tietojen perusteella sekä päättävät kenen vakuutuksesta vahingot maksetaan.

Kun autolle sattuneesta vahingosta tehdään vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle, vakuutusyhtiö antaa vahinkotunnuksen, jolla vahinkoa käsitellään vakuutusyhtiössä. Korjaamo asioi vakuutusyhtiön kanssa auton rekisteri- sekä vahinkonumeron perusteella, mikä vahvistetaan vahinkokäsittelyn päätyttyä laskutusluvaksi.

3. Varaa aika vauriotarkastukseen

Ota yhteys Autokeskuksen vauriokorjaamoon ja varaa aika vauriotarkastukseen. Vauriotarkastuksen yhteydessä voit varata sijaisauton tai nouto- ja palautuspalvelun korjauksen ajaksi. Tarkista korvaako vakuutusyhtiö sijausauton ja täytä tarvittaessa käyttötarveselvitys vakuutusyhtiölle.

 

 

4. Vahinkotarkastus Autokeskuksen vauriokorjaamolla

Korjaamomme tekee korjauskustannuslaskelman sekä korjaussuunnitelman. Korjauskustannuslaskelma lähetetään vakuutusyhtiöön vahinkotarkastajan hyväksyttäväksi. Vakuutusyhtiö vahvistaa ja antaa korjausluvan esitettyjen vahinkojen perusteella tai pyytää lisäselvityksiä korjaamolta esitetyistä vauriosta. Vakuutusyhtiö vahvistaa tämän jälkeen korjaamolle maksavansa suunnitelman mukaisen korjauksen.

 

5. Tuo auto vauriokorjaukseen

Tuo auto korjaukseen sovittuna aikana tai käyttämällä Autokeskuksen nouto- ja palautuspalvelua. Mikäli olet sopinut korjauksen ajaksi sijaisauton, saat sen suoraan asiakaspalvelusta.

 

6. Auton nouto

Kun autosi on valmis, saat siitä erillisen ilmoituksen joko tekstiviestillä tai soitolla noudon ajankohdasta. Palautathan samassa yhteydessä sijaisauton asiakaspalveluun autovuokraamon ohjeiden mukaisesti. Mikäli käytät nouto- ja palautuspalvelua, toimitamme autosi sovitun mukaisesti sinulle.

7. Maksu- ja laskutusasiat

Vakuutuksen omavastuuosuus maksetaan auton valmistumisen yhteydessä korjaamolle tai nouto- ja palautuspalvelun yhteydessä. Korjaamo lähettää vakuutusyhtiölle korjauslaskun, jossa on selvitys tehdystä työstä sekä auton seisonta-ajasta korjaamolla. Mikäli autosi on arvolisäveron vähennyskelpoisessa käytössä, tulee korjauksen arvolisävero verovelvollisen maksettavaksi vakuutusyhtiön ilmoituksen mukaan. Tarjoamme monipuoliset rahoitusvaihtoehdot, lue lisää.